Deadlines en great ocean road

Tijdelijk gesetteld

Hello there! Het is de hoogste tijd voor een nieuwe update! Het is ook alweer twee maanden geleden dat ik vanuit Nederland naar Australië vertrok. In de tussentijd voelt het echt alsof ik hier een nieuw leven heb opgebouwd. Ik ben gewend aan de universiteit en mijn vakken, ken de stad al vrij goed (alhoewel ik elke week weer nieuwe koffietenten, bars en restaurants leer kennen), heb een gezellig huis, goede vrienden en zit bij leuke sportverenigingen. Het gekke is alleen dat ik het allemaal maar vrij kort vind duren. Vandaag is het 11 september en al op 30 november zal ik Melbourne verlaten en Australië en mogelijk ook Nieuw-Zeeland verder verkennen. Eerst dus nog even volop genieten van deze Melbourne maandjes.

Individual essays

Afgelopen paar weken ben ik ook goed druk geweest met individual essays. Voor Principles of Marketing heb ik een essay over een “Analysis of Contemporary Marketing Implementation” van Airbnb geschreven. Voor een ander vak genaamd Foundations of Information Systems ging het over de komst van AmazonFresh naar Australië. Beide onderwerpen waren niet breinbrekend, maar ik geloof dat het geen kwaad kan om mijn abstracte manier van denken eens anders in te zetten. Het blijft erg leerzaam om te oefenen met het helder en samenhangend verwoorden van ideeën en argumenten.

Fundamentals of Interaction Design

Naast deze individual essays heb ik ook vijf group essays, waarvan one down and four to go. Samen met drie meiden uit Californië, Kuala Lumpur en Melbourne moesten we voor het vak Fundamentals of Interaction Design onderzoek doen naar het ontwerp van een interactief menu voor een restaurant in Melbourne. Het restaurant dat we hadden gekozen heet The Vegie Bar en zit aan de drukke straat Brunswick Street in de wijk Fitzroy, op slechts drie minuten loopafstand vanaf mijn huis! Dit was één van de leukste opdrachten ooit, aangezien we het restaurant eerst moesten bezoeken voordat we gingen bepalen welke functionaliteiten ons menu nodig had en welk apparaat we wilden gebruiken. Ik had mijn huisgenoten meegenomen en ze geïnterviewd over hun indruk van het restaurant, de kaart, de sfeer, de klanten en hun eigen dining out habits. Vervolgens hebben we personas, scenarios en use cases opgesteld om erachter te komen wat de klanten en het personeel van dit restaurant nodig hebben. Vandaag tijdens de tutorial kwamen onze cijfers online: 13.50/15 voor het group report en 9/10 voor mijn individual report! Wat een opdracht hahah

Information Security and Privacy

Een ander vak dat ik volg is Information Security and Privacy. Elke week is er een nieuw onderwerp wat we moeten voorbereiden. Een aantal onderwerpen die we tot nu hebben behandeld zijn: mass surveillance, Red Cross Blood Service data breach, cryptographic protocols en artificial superintelligence. Tijdens de workshops is er altijd één groep die het onderwerp presenteert en één groep die de discussie faciliteert. Elke groep moet twee keer presenteren en twee keer faciliteren. Ik heb altijd ontzettend veel lol met mijn groep tijdens de voorbereidingen en ook onze presentaties en discussies gaan erg goed. Elke vrijdagochtend hebben we een lecture met af en toe een gastspreker. Zo hebben we colleges gehad van Marcy Wheeler, an independent journalist specializing in national security and civil liberties, en Peter Eckersley, Chief Computer Scientist for the Electronic Frontier Foundation.

Great Ocean Road

Naast al dit studeren heb ik ook tijd voor leuke tripjes. Met twee Nederlanders en twee Amerikanen hebben we een auto gehuurd om een weekend lang langs de great ocean road te rijden! Zo hebben we onder andere de The Twelve Apostles, Loch Ard Gorge, London Bridge, Erskine Falls, Otway Fly Treetop Adventure, Lorne, Warrnambool en Brighton Beach bezocht. De tweede foto hieronder laat zien welke route we ongeveer hebben gereden. Ook heb ik veel andere foto’s van de tour toegevoegd!

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.