Laatste voorbereidingen en vlucht

   Laatste week in Nederland

Jaaa het avontuur naar Australië is begonnen! Vorige week heb ik nog het tentamen van het vak Automaten, Talen en Berekenbaarheid gemaakt (en gelukkig ook gehaald, want tijdens de herkansing zit ik aan de andere kant van de wereld!) Daarna ben ik voornamelijk druk geweest met wat laatste voorbereidingen, verhuizen en het gedag zeggen van vrienden en familie.

Ik heb alle spullen in mijn kamer opgeruimd en plaats gemaakt voor een internacho (internationale student) die mijn kamer tijdelijk overneemt. Hij is een gezellige gast die van koken houdt, dus mijn huisgenoten zijn erg happy haha. Ook heb ik voor een aantal vrienden een barbecue op ons dakterras in Delft gegeven en ben ik met mijn familie uit eten geweest. Het was fijn om nog even afscheid te kunnen nemen!

De reis

Dinsdagochtend 11 juli was het dan zover! De reis duurde erg lang, maar ik was vijf andere meiden tegengekomen die ook naar Melbourne gingen en dat maakte het wachten een stuk gezellig gelukkig! Na drie vluchten kwam ik 12 juli om 20:00 uur (lokale tijd) aan.

Via de universiteit had ik mijn aangemeld voor een airport pickup en zo zat ik niet veel later met een groep van tien studenten in een busje. De chauffeur was erg enthousiast en vertelde over van alles en nog wat. We hadden een korte tour door de stad gekregen en zijn zelfs met iedereen het busje uitgestapt om naar de maan te kijken. De maan lijkt namelijk ondersteboven te zitten ten opzichte van hoe wij de maan in Nederland zien.

Het hostel

Na de leuke rit kwam in aan bij mijn accommodatie. Aangezien ik van plan ben hier ter plekke nog een kamer te vinden, verblijf ik eerst in een hostel. Ik kreeg een goede eerste indruk van het hostel en de mensen hier. Wel ben ik vrijwel meteen in bed gedoken om bij te komen van de lange reis. Volgende ochtend dit stukje geschreven en nu is het tijd om de stad te gaan verkennen!

Een Reactie op “Laatste voorbereidingen en vlucht

  1. P L van den Bogert

    Hallo Sterre we hebben met belangstelling je blog gelezen en hebben het reuze interessant gevonden. Wij zullen zeker je verdere publicaties blijven volgen. Nog heel veel plezier daar in Melbourne en tot de volgende blog. Liefs oma en opa.