Oostkust Australië

Melbourne

Het eerste deel van mijn reis zat er alweer op (zie vorige post!) en voordat het tweede deel begon was ik een paar dagen terug in Melbs. Daar heb ik op een zomerse dag kerst gevierd met vrienden, toch heel anders dan een koude kerst samen met familie. Het voelde niet als kerst, maar was wel super gezellig! Op 27 december vertrok ik vanaf Melbourne naar Canberra. Daarna ben ik ook nog naar Sydney, Byron Bay, Gold Coast, Brisbane, Noosa, Rainbow Beach, Fraser Island, Hervey Bay, Airlie Beach en Cairns gegaan!

Canberra

Canberra, als de hoofdstad van Australië, is niet precies wat je van een hoofdstad zou verwachten. Ik vond dat het vrij rustig was en dat er niet super veel te beleven viel. Ook is de stad heel symmetrisch gebouwd. Dit komt doordat er geen keuze kon worden gemaakt tussen Melbourne of Sydney als hoofdstad. Toen is gekozen om een nieuwe stad (tussen Melbourne en Sydney in) te bouwen. En dit is natuurlijk Canberra geworden!

Het hoogtepunt van mijn bezoek hier was een tour door het parlementsgebouw. Hieronder vier foto’s daarvan.

 

 

Sydney

Na mijn stop in Canberra ben ik naar Sydney gereden. Toen ik aankwam heb ik direct een wandeltour door het centrum gedaan en ik was z0 onder de indruk van deze stad! Het leek veel groter en drukker dan Melbourne.

Deels kwam die drukte duidelijk ook doordat het bijna nieuwjaar was! In de panorama  zie je ook hoe overvol het was op oudjaarsdag. Iedereen wilde een goede plek bemachtigen om het vuurwerk te aanschouwen. En dat was ook wel heel awesome om in het echt te zien!

Op nieuwjaarsdag was het ook gekkenhuis op Bondi Beach zoals je hier kan zien. De strandwandeling was wel genieten.

In de buurt van Sydney heb ik de Blue Mountains en een wildlife park bezocht. Toen heb ik voor het eerst koala’s en andere bijzondere Australische dieren gezien!

 

 

In de Art Gallery of New South Wales was er een hele etage toegewijd aan het Rijksmuseum! Ook stond het winkeltje vol met Delftsch blauwe spullen!

Byron Bay

In Byron Bay heb ik een strandwandeling gemaakt en van de zonsondergang genoten, zo mooi!

Van Brisbane naar Cairns

Tussen Brisbane en Cairns zijn er ook zoveel mooie stranden! Hier een impressie van Noosa, Rainbow Beach, Fraser Island en Airlie Beach. In Rainbow Beach heb ik gesandsurft (nothing like snowboarden, ging heel traag..) en op Fraser Island wilde dingo’s gezien!

Cairns

Zo awesome!! In Cairns ben ik naar de Great Barrier Reef geweest! Eerst moesten we 2,5 uur varen voordat we gingen snorkelen. Vervolgens hebben we denk ik wel ruim twee uur in het water gelegen! Heel veel visjes en zelfs een zeeschildpad gezien! Je zag helaas wel dat het koraal grotendeels verbleekt was. De golven tijdens de terugtocht waren vrij intens waardoor een leuke tour werd afgesloten met misselijke toeristen haha oeps.

 

 

Ik was al vanaf 30 november aan het backpacken en heb in de tussentijd zoveel gezien, zoveel mensen ontmoet en zoveel meegemaakt. Op 19 januari vloog ik weer naar Melbourne. Nu heb ik dit weekend nog om afscheid te nemen van de stad waar ik het zo naar mijn zin heb gehad! Maandag 22 januari vlieg ik weer terug en kom dan de 23e weer aan in Nederland. Onwerkelijk om mijn leventje hier achter mij te laten. Maar ik kijk ook erg uit naar huis!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.